top of page

Hva er din historie?

Publisert først 18.04.2017Det er en høstdag i september og klokka er 08:30. Solen skinner og det er nydelig vær. Egentlig litt for varmt til å være høst, men jeg klager ikke. Jeg koser meg. Jeg går gjennom Oslo's gater og ser på alle menneskene som haster av gårde. Mange har propper i ørene. Med musikk kanskje? Eller radio? Jeg hører på radio. P3 morgen. Kanskje hører vi på det samme. Og i så fall, hører vi det samme? Jeg blir nysgjerrig på dem, på disse menneskene. Hvor skal de? Hvem er de? Hva er historien deres? Jeg forsøker å møte blikket til de jeg passerer. Smiler til de og sier hei til noen der hvor det kjennes naturlig. Noen smiler tilbake. Den følelsen når to helt fremmede møtes med et smil... Det gir meg en energiboost i hvert fall. Andre ser overrasket ut og lurer nok kanskje på hvem jeg er. Kanskje lurer de på om de har sett meg før, men så klarer de ikke å plassere meg. Det skjer noe i de møtene. Det skjer noe med meg, og det skjer noe hos den andre også. Det skjer noe mellom oss. Kanskje utløser vi en slags epidemi. En smileepidemi. Det hadde vært noe. Et smil kan reise jorden rundt vet dere, og kanskje var det nettopp du som startet det.

Bildet over er tatt den samme dagen i september. I Oslo. I bildet er det tolv mennesker. Tolv mennesker med tolv forskjellige historier. Unike historier som har gjort dem til den de er i dag. Ingen får noen gang vite nøyaktig hvordan deres historie er. Tenk på det. De kan fortelle den, men det er det bare de som virkelig vet. Deres kropp, deres følelser, deres tanker og deres opplevelser. Det er deres hemmelighet og deres sannhet.


Hva er din historie?

Det er det bare du som vet.


"Det gjelder å finne en sannhet som er sannhet for meg"

(Søren Kierkegaard)


- Agneta

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page